/  Богомил Николов

Богомил Николов

Д-р Богомил Николов – Изпълнителен директор на Българска национална асоциация „Активни потребители“ (БНААП) от 1999 г. и до момента.

Богомил Николов е доктор по икономика от УНСС в София и магистър по политология и стопанско управление от СУ“Св.Климент Охридски“ и Университета „Еразмус“ в Ротердам. Член е на консултативни органи и комитети като Национален съвет за защита на потребителите към МИ, Икономически и социален съвет, Европейската потребителска консултативна група (ECCG) и Европейския икономически и социален комитет.

Д-р Николов е бил ръководител и координатор на проекти в сферата на потребителската защита в България, в страни от ЕС, Турция, Сърбия и Черна гора. По тематиката за защита на потребителите е водил обучителни курсове  в Института по публична администрация в България и в редица държави като Сърбия, Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина, Беларус, Украйна, Молдова, Йордания, Мароко и др. Автор е на публикации по потребителски проблеми, включително шест книги и множество статии.

Богомил Николов журира по категории

Хотел на годината
Туристическа агенция/туроператор